Op deze pagina is meer informatie over inklaringskosten te vinden. Als u recent een pakket uit Azi heeft ontvangen of u een pakket uit Azi verwacht, is het handig om deze informatie door te lezen.


Inklaringskosten

De bedrijven die dagelijks tienduizenden postpakketten vanuit Azi bij een groot aantal Nederlanders thuisbezorgen nemen de complete inklaring op zich. Dit betekent dat het postbedrijf informatie over pakketten en soms ook de pakketten zelf aan de douane moet verstrekken. De douane kan dan nagaan of de gene bij wie het postpakket wordt afgeleverd invoerkosten verschuldigd is. Als dit het geval is, schiet het postbedrijf dit tijdelijk voor.

Aardig h, dat een postbedrijf de inklaring van pakketten verzorgt en zelfs de eventueel verschuldigde omzetbelasting en douanerechten voorschiet? Natuurlijk worden de kosten voor het verzorgen van de inklaring in rekening gebracht. Deze kosten heten inklaringskosten. De rente over het voorgeschoten bedrag is bij de inklaringskosten inbegrepen. Per postbedrijf verschilt de hoogte van het bedrag. De meeste postbedrijven hanteren bedragen van ongeveer 13, maar er zijn enkele uitschieters. Bekijk de tabel hieronder voor de exacte bedragen per postbedrijf.


Wanneer betaal je geen inklaringskosten?

Inklaringskosten kunnen alleen in rekening worden gebracht als er door de douane omzetbelasting en/of douanerechten geheven worden. Aangezien dit nooit over pakketten met een waarde onder de 22,- geheven wordt, betaal je dan geen inklaringskosten.


Tabel inklaringskosten

TNT Express 13,00
EMS (TNT) 17,50
China Post, Hongkong Post en Singapore Post 13,00
DHL (Express) 10,00
Fedex 10,00
UPS 10,50
USPS 13,00